مزایای کباب کردن و کباب کردن غذا

مزایای کباب کردن و کباب کردن غذا

امروزه با توجه به فراگیر شدن آپارتمان نشینی به خصوص در شهرهای بزرگ، کباب های خانگی در پیک نیک ها بیش از پیش رواج پیدا کرده و آشپزی روی آتش علاوه بر خوشمزه شدن کباب، به نوستالژی دلپذیری تبدیل شده است! البته سرطان زا بودن کوره های زغالی مدتی است که مورد بحث قرار گرفته است و ممکن است برخی افراد را نگران کرده باشد که آیا پختن غذا روی آتش مستقیم زغال ممکن است مشکل ساز باشد.باربیکیو یا گریل وسیله ای ایده آل برای تهیه سیخ است که امروزه در انواع مختلف در بازار موجود است.

اگر بله، با چه روش هایی می توان کباب را تهیه کرد که گوشت را سالم نگه می دارد و آن را خوش طعم می کند؟ چه کنیم که نه سیخ بسوزد و نه سیخ؟! برای آشنایی با روش‌های مختلف پخت سیخ و نحوه حفظ سلامت غذا در هنگام کباب کردن، گفت‌وگویی با دکتر آراسب دباغ مقدم، از اعضای کادر آموزشی دانشگاه، کارشناس علوم غذایی و صنایع غذایی، انجام دادیم. و بهداشت مواد غذایی که در ادامه می خوانید.

چقدر گوشت بخوریم؟

گوشت ها یکی از چهار گروه اصلی غذایی هستند، از گوشت قرمز گاو، گوسفند و سایر گاوها گرفته تا گوشت سفید مرغ، ماهی، میگو و غیره که هر کدام بسته به نوع خود فواید و مضرات متفاوتی دارند. مقدار و زمان مصرف. به طور کلی توصیه می شود افراد با شرایط و سنین مختلف 3 تا 4 وعده 60 تا 150 گرمی گوشت سفید و قرمز در هفته مصرف کنند. البته مصرف گوشت قرمز به دلیل کلسترول بالای آن باید در میانسالان مورد توجه قرار گیرد، زیرا مصرف زیاد این نوع چربی عواقبی مانند افزایش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و چاقی دارد. اما کودکان در حال رشد، زنان باردار و شیرده باید بخشی از برنامه غذایی خود را به این محصول غذایی اختصاص دهند.

  داوران بین المللی کشتی در سال 2021 تنزل رتبه نخواهند داشت - اندیشه معاصر

باربیکیو ایستاده

آیا کباب کردن بهترین روش پخت است؟

کباب کردن یکی از سنتی ترین روش های طبخ گوشت است و در عین حال که می تواند روش خوبی برای طبخ گوشت باشد، می تواند مضر نیز باشد. در واقع اگر گوشت سفید یا قرمز را در شرایط استاندارد کباب کنیم، غذای عالی و مقوی خواهد بود و با توجه به اینکه در روش کباب کردن از روغن برای هضم غذا استفاده نمی شود، انرژی بدست آمده بالاست. چاقی و مشکلاتی مانند تصلب شرایین را به دنبال نخواهد داشت و روش سالم تری نسبت به سرخ کردن گوشت است. اگر باربیکیو در شرایط نامرغوب تهیه شود، نه تنها مضر است، بلکه می تواند سرطان زا باشد.

مزایای کباب کردن و کباب کردن غذا

باربیکیو استاندارد چیست؟

برای پخت کامل گوشت قرمز و سفید به دمای 65 و 75 درجه سانتیگراد نیاز است که معمولاً با روش تفت دادن این اتفاق نمی افتد و گوشت به اندازه کافی، یکنواخت و یکنواخت حرارت نمی یابد. از آنجایی که همیشه احتمال وجود انواع میکروارگانیسم ها، انگل ها و عوامل بیماری زا از جمله سالمونلا در گوشت وجود دارد، باید پخته شود تا تمامی عوامل بیماری زا از بین برود، در غیر این صورت به انسان منتقل شده و باعث بیماری می شود. البته برای از بین بردن انگل ها یا میکروارگانیسم ها نباید گوشت را در دمای بالا و حرارت زیاد پخت، زیرا اساساً هر نوع پختن در دمای بالا مواد سرطان زایی به نام «آمین های هتروسیکلیک» تولید می کند.

این مواد شیمیایی در مقادیر بسیار کم، حدود یک میلیارد گرم وجود دارند، اما آزمایشات آزمایشگاهی روی حیوانات نشان می دهد که آمین های هتروسیکلیک دارای خواص سرطان زایی قوی هستند و معمولاً در نزدیک ترین سطح به منبع گرما در سطح بیرونی گوشت تشکیل می شوند. بنابراین، گوشت برشته یا کبابی، که حرارت کمتری دریافت می‌کند، نسبت به گوشت سرخ‌شده، کبابی ذغالی یا برشته، دارای سطوح آمین‌های هتروسیکلیک بسیار کمتری است. البته کباب کردن گوشت مشکل را دوچندان می کند زیرا دود زغال، گوشت را در معرض ماده شیمیایی سرطان زا دیگری به نام هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای قرار می دهد. بنابراین وقتی چربی گوشت روی زغال می چکد، دود تولید می شود که روی گوشت باقی می ماند و احتمال سرطان زایی آن را افزایش می دهد.

  10 ویژگی کلیدی اندروید 12 - تفکر مدرن

کباب را برداریم؟!

یکی از دلایل محبوبیت باربیکیو زغالی در بین مردم، ترکیبات معطر مختلفی است که با سوختن چوب آزاد می شود و در هنگام کباب کردن روی کباب می نشیند و باعث معطر و لذیذ شدن گریل می شود. کبابی و کبابی پیدا نشد. البته کباب کردن گوشت روی زغال باعث ایجاد ترکیبات هیدروکربنی روی آن می شود که ظاهراً سرطان زا هستند. واقعیت این است که مردم در یک هفته یا ماه چند بار کباب زغالی می خورند که می خواهند نگران آن باشند؟

درست است که از نظر علمی تشکیل هیدروکربن های حلقوی روی مواد غذایی خطرناک است، اما بد نیست یادآوری کنیم که همه ساکنان تهران در سال گذشته حتی یک روز هم هوای پاکی را تنفس نکردند! هوای ناسالمی که هر روز تنفس می کنیم یا کباب زغالی که هر از چند گاهی در گردش یا پیک نیک خورده می شود؟! این روزها خانواده ها وقت ندارند هفته ای 3-4 بار دور هم جمع شوند و مثل گذشته غذا را روی ذغال بپزند.

بهترین آتش برای باربیکیو چیست؟

اگر از کباب پز استفاده می کنید باید به خاطر داشته باشید که بحث تشکیل هیدروکربن های حلقوی بخصوص در قسمت هایی که روی آتش زغال می سوزند و سیاه می شوند کاملا علمی است و در سرطان زا بودن آنها شکی نیست. نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنید این است که گوشت را با حرارت ملایم با فاصله مناسب از آتش کبابی کنید تا گوشت نسوزد. در واقع بهتر است صبر کنید تا دود آتش فروکش کند و به اصطلاح زغال ها شکوفا شوند و خوب سرخ شوند. این بهترین زمان برای گذاشتن سیخ ها روی کباب پز است.

  حقوق این معلمان پس از رتبه بندی 1400 تعیین می شود - اندیشه معاصر

به یاد داشته باشید که هر چه چربی گوشت کبابی کمتر باشد دود کمتری خارج می شود و کباب سالم تری خواهد داشت.

منبع: ویلاسازه

دیدگاهتان را بنویسید