به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مراسم افتتاحیه اولین طرح ملی ضیافت ایثار با حضور فردین تقی زاده مدیرکل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، پژوهشی برگزار شد. و فناوری ها، حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس سازمان نمایندگی. مقام معظم رهبری در دانشگاه ها صورت گرفت.
تقی زاده در این خصوص گفت: امسال برای اولین بار چهار طرح ملی در حوزه شاهد و ایثار سازمان امور دانشجویان وزارت علوم تدوین و برنامه ریزی شد.
مدیرکل دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان افزود: اولین برنامه طرح ضیافت ملی ایثار به منظور آگاهی بخشی، ایجاد زمینه فعالیت های گروهی و شبکه سازی دانش آموزان شاهد و ایثارگر تدوین شد تا شهید ایثارگر. و دانش آموزان ایثارگر از سراسر کشور می توانند با یکدیگر و کانون های ایثار آشنا شوند. و محافل شهدا و دانشجویی را با قوت تشکیل دهند و با همکاری معاونت های فرهنگی دانشگاه ها با توجه به آسیب ها و چالش های موجود برنامه های خود را ارائه دهند، ما نیز از طرح های ملی آنها حمایت خواهیم کرد.
وی ادامه داد: همچنین طرحی برای تشکیل انجمن کانون های ایثار و شهادت با همکاری دانش آموزان شاهد و ایثارگر در سطح کشور داریم که به عنوان اتاق فکر اداره کل امور شاهد و ایثارگر دانشجویان، سفیران ما در سطح دانشگاه خواهند بود.
مدیرکل دانشجویان شهید و ایثارگر سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: در طرح ضیافت ایثار 400 سهمیه برادران و 400 سهمیه خواهران در نظر گرفته شد که به دلیل کمبود خوابگاه این سهمیه 320 نفر کاهش یافت.
تقی زاده ادامه داد: برگزاری کلاس های آموزشی، زیارت های دسته جمعی و زیارت بارگاه ملکوتی ثامن الحجج(ع)، اقامه نماز کمیل، مسابقات ورزشی شامل فوتسال، تنیس روی میز و طناب کشی و همچنین برنامه های تفریحی به صورت یک روزه. اردو به نیشابور اتفاقا برنامه های این ضیافت خواهد بود
مدیرکل دانشجویی شهید و اعتصارگر سازمان امور دانشجویان همچنین اعلام کرد: دومین طرح ملی در حوزه شهید و اعتصارگر، برگزاری «سومین المپیاد فرهنگی ورزشی دانش آموزان شهید و اعتصارگره» پس از وقفه ای 9 ساله است. به میزبانی دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی اصفهان 2 بخش خواهران و برادران در هفته اول شهریورماه برگزار می شود، بنابراین دانشگاه اصفهان میزبان خواهران و دانشگاه صنعتی اصفهان میزبان برادران دانشجوی شهید و ایثارگر خواهند بود.
وی افزود: سومین برنامه طرح ملی جایزه سردار شهید سلیمانی است که برای اولین بار برای نخبگان دانشگاهی کشور که وارد دانشگاه شده اند اجرا می شود.
تقی زاده ادامه داد: این طرح به منظور کمک به فرزندان شاهد و ایثارگر در آموزش و پرورش و همچنین معرفی شهدا و ایثارگران نخبه ای که بدون سهمیه به مدارج عالی دست یافته اند و مشکلات ناشی از جنگ دارند طراحی و تدوین شد.
وی تصریح کرد: گاهی در فضای عمومی در مورد سهمیه ورودی دانشگاهی که شهید و دانشجویان ایثارگر دارند، پاشش فکری به وجود می آید که درست نیست زیرا این سهمیه تبعیض نیست، بلکه اجرای عدالت برای فرزندان و خانواده شهداست. و دانشجویانی را برای ورود به دانشگاه اختصاص دادند. من آن را اجرای عدالت می نامم زیرا آنها همیشه درگیر مسائل و مشکلات ناشی از جنگ هستند و به این سهمیه نیاز دارند در حالی که سایر دانشجویان این مشکلات را ندارند.
تقی زاده افزود: بر اساس طرح جایزه سردار شهید سلیمانی، اگر دانش آموزان شهید و ایثارگر موفق به ادامه تحصیل در 10 درصد برتر کلاس شوند، یعنی. از پایه اول تا سوم می توانند تا پایان تحصیل از بورسیه استفاده کنند.
وی ادامه داد: جشنواره ملی قرآن، فرهنگ و هنر دانشجویان شاهد و ایثارگر سومین برنامه ای است که امسال با همت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وزارت علوم، تحقیقات اجرا می شود. و فناوری که حامی میدان شهید و ایثار است.
مدیر کل دانش آموزان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان گفت: فقط دانش آموزان شاهد و ایثارگر برای اقلام رایگان در بخش هنری این جشنواره شرکت می کنند اما در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت سایر غیر شاهدان. و دانش آموزان ایثارگر نیز می توانند شرکت کنند. این جشنواره نیز از مهرماه و ارسال آثار از ابتدای سال تحصیلی 1401 آغاز می شود.
لازم به ذکر است اولین طرح ملی «ضیافت ایثار» با حضور 320 دانش آموز از سراسر کشور از 6 تیرماه تا 15 مرداد ماه سال جاری به مدت 10 روز در مشهد مقدس برگزار می شود.
انتهای پیام/4167/