اعتدال – منصور حکیم الهی، نایب رئیس دانشگاه بین المللی اهل بیت(ع) و مدیرعامل مرکز بین المللی نوآوری یاس این دانشگاه با اشاره به فعالیت بیش از 6000 شرکت دانش بنیان در ایران گفت: بسیاری از این مجموعه ها به مرحله بلوغ صادراتی محصولات خود رسیده اند.
وی افزود: بیش از سه دهه است که کسب و کار تغییر کرده و تولیدات کلان در حاشیه شهر که بیشتر اقتصاد را شکل داده است، جای خود را به کسب و کارهایی داده است که عمدتاً شبکه ای و درون شهری هستند؛ به طوری که در حال حاضر در حوزه های مختلف تولید می شود. امروزه، جنبشهای اقتصادی از کارخانههایی با زیرساختهای بزرگ و محصولات ملموس به شرکتهای نوظهور با زیرساختهای فیزیکی معمولاً ارزان در حال حرکت است که اعتماد عمومی را نیز بهبود میبخشد.
قائم مقام دانشگاه بین المللی اهل بیت(ع) تاکید کرد: در کشور ما بیش از یک دهه است که این تغییر جهت رشد اقتصادی در حال وقوع است و خوشبختانه شیب حرکت بسیار سریع است.
وی افزود: امروز بیش از 6 هزار شرکت دانش بنیان در ایران فعالیت می کنند که بخش قابل توجهی از این گروه ها به مرحله بلوغ صادراتی محصولات خود رسیده اند. اما مشکل اینجاست که اگرچه این شرکت ها از صرفه اقتصادی بالایی برای سرمایه زیرساختی خود برخوردار هستند، اما راه اندازی دفاتر صادراتی در کشورهای مقصد برای آنها گران تمام می شود. مدیر عامل مرکز بین المللی نوآوری یاس در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: با وجود تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی ایران و نفرت از دشمنان، بیش از 100 هزار دانشجوی خارجی در کشور مشغول به تحصیل هستند. اگرچه این رقم در مقایسه با کشورهای همسایه بسیار پایین است، اما با مدیریت صحیح می توان این رقم را به یک میلیون رساند و ما در مرکز بین المللی نوآوری یاس وابسته به دانشگاه بین المللی اهل بیت(ع) این حرکت را آغاز کردیم.
وی ادامه داد: با برنامه ریزی های انجام شده در نظر داریم ظرفیت علمی دانشجویان خارجی را با شرکت های دانش بنیان با محصولات صادراتی پیوند دهیم تا از این طریق (سفیران دانش بنیان و محصولات دانش بنیان ایران در سراسر جهان از این طریق آموزش ببینند. دانشجویانی پیشنهاد میشوند که از طریق آن چرخه اقتصادی شکوفا میشود و این دانشجویان پس از بازگشت به کشورشان با فعالیتهای دانشبنیان ارتباط خود را با مجموعههای اقتصادی و دانش ایران حفظ خواهند کرد.
وی در پایان تاکید کرد: تلاش می کنیم از پتانسیل دانشجویان خارجی در زمینه صادرات محصولات دانش بنیان ایرانی برای استقرار بیشتر دیپلماسی سنتی از طریق دیپلماسی دانش بنیان استفاده کنیم.