همین چند ماه پیش، هزاران حیوان کوچک از جمله همستر در هنگ کنگ پس از ابراز نگرانی دانشمندان و مقامات بهداشتی مبنی بر اینکه انسان ها از طریق حیوانات خانگی خود به کووید-19 آلوده می شوند، کشته شدند.
دکتر تریسی مک نامارا، استاد پاتولوژی در کالج دامپزشکی دانشگاه نورث وسترن، میگوید حیوانات خانگی بهویژه در انتقال تاج به انسان مشکل دارند، زیرا هیچ برنامهای برای نظارت بر بیماری برای آنها یا حیوانات باغوحش وجود ندارد.
در حالی که راسوها و همسترها تنها حیواناتی هستند که در موارد معدودی ویروس را به انسان منتقل می کنند، دانشمندان به طور فزاینده ای نگران هستند که نوع بعدی ویروس کرونا ممکن است در انسان منشأ نداشته باشد، بلکه از حیوانات منشأ گرفته باشد، همانطور که احتمالاً در مورد COVID-19 وجود دارد. این اتفاق می افتد.
دانشمندان در حال حاضر حیوانات را هم برای شناسایی ویروس های همه گیر جدید و هم برای شناسایی نوع بعدی کووید-19 رصد می کنند. اگر نوع جدیدی از ویروس ظاهر شود که به طور قابل توجهی با انواع قبلی متفاوت است، و اگر کسی در برابر آن مصون نباشد، این می تواند آغاز یک اپیدمی جدید باشد.
دکتر جف تاوبنبرگر، مدیر آزمایشگاه بیماریهای عفونی در موسسه ملی بیماریهای عفونی، میگوید: «صدها یا هزاران گونه از ویروس کرونا در بسیاری از گونهها وجود دارد. ما واقعاً نمی دانیم که بسیاری از آنها کجا هستند، ما دامنه کامل ذخیره سازی حیوانات برای ویروس ها را نمی دانیم، و نمی دانیم که این ویروس ها چه خطراتی برای انسان دارند.
تقویت نظارت بر حیوانات
دانشمندان امیدوارند با تماشای گردش ویروس در حیوانات، سیستم دفاعی کووید-19 را تقویت کنند. دکتر مک نامارا گفت: “دانشگاه تافتز اخیراً 100 میلیون دلار برای جلوگیری از همه گیری ها در سراسر جهان دریافت کرده است.” پول زیادی در سطح بینالمللی برای حیوانات در معرض خطر انقراض قبل از سرایت به انسانها هزینه میشود، اما ممکن است هنوز کافی نباشد.
به گفته مک نامارا، بودجه جدید دانشگاه به تیمهایی از دانشمندان کمک میکند تا نظارت در آفریقا و آسیا را برای بررسی حیات وحش برای ویروسهایی که میتوانند در آینده باعث همهگیری شوند، افزایش دهند تا درک بهتری از نحوه عملکرد این ویروسها داشته باشند. آنها در طبیعت گردش می کنند.
در آمریکای شمالی، دانشمندان موارد بیشتری از انتقال ویروس COVID-19 را در میان گوزنهای وحشی پیدا کردهاند. هر جعبه انتقال شانس ایجاد یک نوع جدید را افزایش می دهد.
تابرگر گفت: “اگر ویروس بتواند گونه های دیگر را آلوده کند، به شکل متفاوتی رشد می کند.” “این می تواند گونه ای ایجاد کند که بسیار متفاوت از آن چیزی است که ما در معرض آن قرار گرفته ایم و بنابراین تحت پوشش واکسن های فعلی ما قرار نمی گیرد.
واکسن های جهانی جهانی و طرح های جدید همه گیر
نگرانیها در مورد گونههای جدید ویروس، بهویژه از جمعیتهای حیوانی، دانشمندان را به ساخت واکسنی جهانی علیه کرونا سوق داده است که میتواند برخی اما نه همه کروناویروسها، از جمله COVID-19 را پوشش دهد.
دکتر جان براونشتاین، مدیر ارشد نوآوری در بیمارستان کودکان بوستون، گفت: واکسن جهانی کرونا واکسنی است که علیه گونه های مختلف عمل می کند.
محققان موسسه تحقیقاتی والتر رید ارتش آمریکا در حال کار بر روی واکسنی هستند که در حال حاضر در مرحله اول آزمایش انسانی قرار دارد. این واکسن جهانی حاوی بسیاری از اجزای مختلف ویروس کرونا است که میتواند پاسخ ایمنی به سویههای مختلف کووید-19 را تحریک کند، به این امید که ایمنی را در برابر سایر سویهها تقویت کند. همچنین در دمای اتاق پایدار است و به طور بالقوه این واکسن را در سطح جهانی در دسترس قرار می دهد.
دکتر براونشتاین گفت: “Omicron جهش های زیادی در ویروس دیده است، اما واکسن همچنان در برابر بیماری های شدید محافظت می کند.” در این شرایط، امیدواریم در آینده به جای تحقیق روی سویههای جدید، از انواع ویروسهای واکسن حمایت کامل و کامل بکنیم.
در همین حال، دولت ایالات متحده برای محافظت بهتر در برابر ویروس های جدید که می تواند باعث بیماری همه گیر بعدی شود، یک طرح آمادگی برای همه گیری جدید راه اندازی کرده است. به عنوان بخشی از این پروژه، تلاشهای تحقیقاتی بر دو حوزه «پاتوژنهای اولیه» و «پاتوژنهای اولویتدار» متمرکز خواهد بود. براونشتاین گفت: “عوامل بیماریزای اصلی ویروس هایی هستند که به طور بالقوه می توانند باعث بیماری در انسان شوند و پاتوژن های اصلی ویروس هایی هستند که قبلا باعث بیماری و مرگ در انسان شده اند.”
با افزایش دانش در مورد این ویروس ها، برنامه اپیدمی زمان تولید داروها یا واکسن های موثر علیه انواع ویروس های آینده را کوتاه می کند.
انتهای پیام/*